BOWNOVA TERAPIJA

Nežna manualna terapevtska tehnika

Bownova terapija Nežna manualna terapevtska tehnika Naročite se

Bownova terapija dojenčki /otroci

– izjemno nežna in neagresivna terapija

– varno uporabna že od rojstva otroka

– čas terapije pri dojenčkih je kratek, pozitivna reakcija na terapijo hitra

– rezultati hitri, trajni in vidni na fizični in emocionalni ravni

Učinkovita pri:

kolikah – črevesnih in sinaptičnih krčkih

refluksu – pogostem polivanju

– bolečem izraščanju zobkov

– nemiru, motnjah spanja, napetosti, …

– drugih pogostih tegobah skozi razvoj otroka

 

Več o Bownovi tehniki

Opis terapije

Nežna manualna terapevtska tehnika, pri kateri terapevt z nežnim raztezanjem mišične ovojnice – fascije v telo vnaša dražljaje, kateri sprožijo v telesu proces samozdravljenja. Z Bownovo terapijo ugodno vplivamo predvsem na Centralni živčni sistem – avtonomni živčni sistem. Lahko jo varno uporabimo pri ljudeh vseh starosti in vseh stanjih (dojenčki, otroci, nosečnice, odrasli, starejši ljudje, bolni ali zdravi).

Rezultati so hitri, trajni in vidni na fizični, emocionalni in energetski ravni. Bownova terapija običajno traja od 10 minut (dojenčki) do 30 minut (otroci).  Zajame celostni problem/obolenje v telesu. Čas terapije pri novorojenčkih in dojenčkih je bistveno krajši, saj je njihova pozitivna reakcija na poseg navadno izjemno hitrejša že ob manjšem številu potez. Med terapijo so značilni t.i. premori med potezami, z odmikom terapevta, z namenom dopuščanja telesu ustrezne predelave in odziva na izvedene posege. Bownova terapija se priporoča v zaporedni obravnavi vsaj 5 ali več terapij, odvisno od stanja in kompleksnosti obravnavanega, čeprav so lahko rezultati v določenih primerih vidni že po prvi terapiji. Optimalen razmik med terapijami je od pet do sedem dni, maksimalno deset dni. Bownovo terapijo v Reha MedicAL centru občasno, po potrebi, kombiniramo tudi z drugimi tehnikami manualne terapije, v prid pridobivanju najoptimalnejših rezultatov.

Kdo jo izvaja?

Bownovo terapijo izvajajo razvojne dipl.fizioterapevtke, Bownove terapevtke, ki vam bodo ob terapiji podale številne nasvete in usmeritve za obvladovanje razvojnih težav tudi v domačem okolju.

Cenik

Bownova terapija odrasli (do 60 min)…………………………..40 eur*

Bownova terapija odrasli (do 30 min)………………………….30 eur

Bownova terapija – otroci (1-12 leta)…………………………….…20 eur

Bownova terapija – novorojenčki, dojenčki (do 12 meseca)…10 eur

Bownova terapija – dojenček in mamica………………………40 eur

*v primeru plačila paketa pet ali več Bownovih terapij, nudimo 25% popust