MNRI®
REFLEKSNA IN TAKTILNA INTEGRACJA

MNRI™ nevro senzomotorična refleksna integracija po metodi dr. Masgutova MNRI® refleksna in
taktilna INTEGRACIJA
univerzalna metoda za ponovno uravnoteženje nevrološkega razvoja

REFLEKSI – Kaj so in zakaj so pomembni?

 

So primarni, nehoteni (refleksni) gibi pri otroku, kateri mu omogočijo prehod skozi porod, preživetje skozi prvo razvojno obdobje in nadalje optimalen motorični, senzorni, čustveni in vedenjski razvoj.

Obravnava – kdaj in kako? 

 Obravnava je namenjena regulaciji refleksne aktivnosti pri vseh starostih, ki se lahko izkazuje kot prenizka, previsoka ali kot odsotnost le te. Poteka preko vodenih vaj za uravnavanje težav na motoričnem (groba in fina motorika, koordinacija,…), kognitivnem (učnem področju: ADHD, dispraksija,…), senzornem (čutila: prenizka ali previsoka občutljivost na dražljaje,..), čustvenem (impulzivnost, strah, čustvena regulacija,…) in vedenjskem področju (hiperaktivnost, razdražljivost, …)

NEVRO-TAKTILNA INTEGRACIJA

Je namenjena regulaciji taktilnega sistema (za dotik), preko katerega uravnovešamo delovanje receptorjev v koži, ki pošiljajo impulze v naše možgane. S tem vplivamo na izboljšanje reguliranja čustvovanja in vedenja in omogočimo optimalen motorični, senzorni in kognitivni razvoj otroka.

Terapija je namenjena tako otrokom, kot tudi odraslim (nevrološke težave, nosečnice in mamice, motnje senzorne integracije, otroci s posebnimi potrebami – avtizem, hiperaktivnost in motnja pozornosti,…), saj s tehniko sproščamo napetosti na telesnem, umskem in čustvenem nivoju, vzpostavljamo občutek varnosti, krepimo zaznavo telesa in hkrati samozavest.

Cenik obravnav

  • Integracija refleksov + edukacija (otroci) ………………………40 eur
  • Integracija refleksov + edukacija (odrasli)……………..50 eur
  • Taktilna integracija (otroci)………………………30 eur
  • Taktilna integracija (odrasli)…………..40 eur