RehaMedicAL

Nika Guna

abs. fizioterapije

Sem Nika Guna in moja pot se je začela na srednji zdravstveni šoli. Že od nekdaj sem vedela in si želela, da bi moje delo potekalo z ljudmi.

Po končani srednji šoli sem se usmerila na študij fizioterapije pri katerem sem sprva mislila, da se bom, glede na to da sem aktivno trenirala rokomet usmerila  v področje športne fizioterapije. A, ko sem tekom študija spoznala delo z otroki, nosečnicami oziroma natančneje fizioterapijo na področju pediatrije in ginekologije, sem vedela, da je to tisto delo katerega si želim. Izkušnje sem tekom študija pridobivala v domu starejših Šiška, splošni bolnišnici Trbovlje, društvu multiple skleroze Ankaran in v termah Dobrna. Udeležila sem se tudi prostovoljnega dela v programu »Fun Fitness«, v zdravstvenem programu  Specialne olimpijade Slovenije.

Delo z ljudmi tako otroki, kot odraslimi mi res ni tuje, saj to vestno in z največjim veseljem opravljam  že od svojega prvega letnika srednje šole. Torej delo fizioterapevtke je in bo moje poslanstvo, na kar sem izredno ponosna.