RehaMedicAL

O nas

Zgodba o našem Centru

Reha MedicAL

Kot mamica in ženska sem bila velikokrat postavljena v čevlje iskalca različnih zdravstvenih storitev za otroke, in odrasle na preventivni in kurativni ravni, zase, za bližnje ali za svoja otročka. Kljub dejstvu dolgoletnega delovanja kot strokovna zdravstvena delavka in poznavanja širokega spektra poti reševanja  marsikatere nastale zdravstvene situacije, obolenja, motnje ali le težave, sem se velikokrat znašla v senci številnih dvomov, negativnih presenečenj in predvsem obupa v iskanju optimalnih rešitev. Situacija le ni tako brezupna in »črna«, dokler dogodek dotiče samega sebe, vendar, ko pa je govora o naših najdražjih, najbližjih osebah, še posebej o naših največjih zakladkih – otrocih, pa se situacija korenito spremeni in nas postavi pred dejstvo, da smo pripravljeni premikati meje nezmogljivega.

Verjamem, da ni velikokrat težava v nas, zdravstvenih delavcih, ampak v neljubem, neoptimalnem  državnem sistemu, ki velikokrat okvirja in zožuje kakovost ter razpoložljivost marsikaterih zdravstvenih storitev. S tem razlogom smo dostikrat pacienti, mali in veliki, prepuščeni samemu sebi, brez usmeritev in potrebnih informacij.  In žalostno je, da se tako človek, ki potrebuje strokovno pomoč, sreča s poplavo informacij in ponudb (tudi s strani nestrokovnega osebja) na našem trgu, ki velikokrat popelje celo v napačno zdravljenje ali poslabšanje stanja. 

Znanja in izkušnje

Kot visokošolska višja predavateljica si prizadevam širiti svoje znanje in izkušnje, z visoko ravnjo etičnosti in empatije, tako študentom fizioterapije, kakor tudi kot doktorandka na znanstvenem raziskovalnem področju, predvsem s tujimi dokazanimi smernicami.  Ker pa se v svoji dolgoletni praksi velikokrat srečujem s predhodno opisanimi pacienti, istočasno pa sem bila tudi sama v čevljih »izgubljene« pacientke ter mamice, sem svojemu življenjskemu poslanstvu zapisala dodaten cilj (zaobljubo). In to je: razviti odraslim in našim malim pacientom dostopen, s strokovnimi  informacijami podprt, predvsem pa strokoven, interdisciplinaren in v razvoj usmerjen Rehabilitacijski center, ki bo namenjen predvsem ranljivim ciljnim skupinam, znotraj področij pediatrije (nevrofizioterapija, senzorna integracija, MNRI) ginekologije in porodništva (tudi onkologije), Bownova terapija, kakor tudi neprecenljive preventivne dejavnosti in rehabilitacije moških ter ob današnjem tempu življenja tudi oseb s sindromom fibromialgije.

Tako sem sedaj hvaležno deležna novega rojstva Interdisciplinarnega Centra, ki združuje skrbno izbrane, srčne, visoko strokovne sodelavce – strokovnjake svojih področij, s katerimi želimo biti del pozitivne zgodbe odraslih – žensk, mamic, moških, otročkov, ne nazadnje družin. Mozaik naših vrednot je usmerjen v dostopnost do strokovnih obravnav vsem, katerim predstavljajo temelj do normalne kakovosti življenja. Zato sem ponosna, da so našo srčnost prepoznala in uslišala številna Društva, Zveze in humanitarne organizacije, s katerim se trudimo zagotavljati finančna sredstva za potrebne terapevtske obravnave ranljive skupine – otrok, naših malih borcev.

Tu smo za vas….s posluhom in s srcem.

Patricija Goubar

Vizija

V zdravstvenem rehabilitacijskem prostoru želimo biti prepoznavni po strokovnosti, odličnosti, kakovosti in zglednem odnosu do pacientov, dela, razvoja in končnega zadovoljstva uporabnikov naših storitev.

Vrednote

Naš razvoj, usmeritev, prizadevanje in delo temeljijo na osnovnih vrednotah kot so:

  • STROKOVNOST
  • VISOKA ODGOVORNOST
  • KAKOVOST
  • VARNOST
  • POŠTENOST
  • SPOŠTOVANJE in
  • MEDSEBOJNO SODELOVANJE
  • DOSTOPNE CENE