O nas

Rojstvo zgodbe o

REHA MEDICAL


Kot mamica in ženska sem bila velikokrat postavljena v čevlje iskalca različnih zdravstvenih storitev, na preventivni in kurativni ravni, zase, za bližnje ali za svoja otročka. Kljub dejstvu dolgoletnega delovanja kot strokovna zdravstvena delavka in poznavanja širokega spektra poti reševanja  marsikatere nastale zdravstvene situacije, obolenja, motnje ali le težave, sem se velikokrat znašla v senci številnih dvomov, negativnih presenečenj in predvsem obupa v iskanju optimalnih rešitev. Situacija le ni tako brezupna in »črna«, dokler dogodek dotiče samega sebe, vendar, ko pa je govora o naših najdražjih, najbližjih osebah, še posebej o naših največjih zakladkih – otrocih, pa se situacija korenito spremeni in nas postavi pred dejstvo, da smo pripravljeni premikati meje nezmogljivega.

Verjamem, da ni velikokrat težava v nas, zdravstvenih delavcih, ampak v neljubem, neoptimalnem  državnem sistemu, ki velikokrat okvirja in zožuje kakovost ter razpoložljivost marsikaterih zdravstvenih storitev. S tem razlogom smo dostikrat pacienti, mali in veliki, prepuščeni samemu sebi, brez usmeritev in potrebnih informacij.  In žalostno je, da se tako človek, ki potrebuje strokovno pomoč, sreča s poplavo informacij in ponudb (tudi s strani nestrokovnega osebja) na našem trgu, ki velikokrat popelje celo v napačno zdravljenje ali poslabšanje stanja.  Še vedno ni zavedanja ali lastnega etičnega čuta marsikaterega storitvenega izvajalca, da je medicinska veda še vedno temelj usmerjenega ciljnega zdravljenja, terapije in strokovne zdravstvene preventive, kar lahko počno strokovnjaki medicinskih strok, medtem ko lahko »ne-zdravstveni« delavci pozitivno delujejo izključno v reševanju ali blaženju težav prebivalstva z ne-patološkimi (bolezenskimi, posledičnimi, otroško razvojnimi, ciljno motenimi – disfunkcijskimi,…) stanji.

Kot visokošolska predavateljica si prizadevam širiti svoje znanje in izkušnje, z visoko ravnjo etičnosti in empatije, tako študentom fizioterapije, kakor tudi kot doktorandka na znanstvenem raziskovalnem področju, predvsem s tujimi dokazanimi smernicami.  Ker pa se v svoji dolgoletni praksi velikokrat srečujem s predhodno opisanimi pacienti, istočasno pa sem bila tudi sama v čevljih »izgubljene« pacientke ter mamice, sem svojemu življenjskemu poslanstvu zapisala dodaten cilj (zaobljubo). In to je: razviti ženskam in našim malim pacientom dostopen, s strokovnimi  informacijami podprt, predvsem pa strokoven, interdisciplinaren in v razvoj usmerjen Rehabilitacijski center, ki bo namenjen predvsem ranljivim ciljnim skupinam, znotraj področij pediatrije, ginekologije in porodništva (tudi onkologije) skozi vsa življenjska obdobja ženske ter neprecenljive preventivne dejavnosti.

Tako sem sedaj hvaležno deležna novega rojstva Interdisciplinarnega Centra, ki združuje skrbno izbrane, srčne, visoko strokovne zunanje sodelavce – strokovnjake svojih področij, s katerimi želimo biti del pozitivne zgodbe žensk, mamic, babic, otročkov, ne nazadnje družin.

 

Tu smo za vas…s posluhom in srcem.

Patricija Goubar, direktorica Reha Medical

Že toliko otrok je obiskalo naš Rehabilitacijski center

Število nosečnic in mamic, ki so koristile naše storitve

Število strokovnih delavcev, ki delujejo v centru Reha Medical

“Non est vivere sed valere vita est”

Življenje ne pomeni biti živ, ampak biti zdrav”

                                                                                                    (Marcel)