Patricija Goubar
visokošolska predavateljica, univ.dipl.org., dipl.fiziot., spec., ASIT, IAIM inštruktor, vel.svet.

Patricija Goubar

Patricija Goubar je direktorica Rehabilitacijskega centra Reha MedicAL. Leta 2005 je diplomirala iz smeri fizioterapije, na Zdravstveni fakulteti Ljubljana, leta 2015 zaključila še nebolonjski univerzitetni študij managementa in organizacijskih ved na Fakulteti za organizacijske vede Kranj. Študij nadaljuje kot doktorandka zdravstvenih ved in integrativne medicine.
Delovne izkušnje beleži iz področij vodenja Dnevnega centra za psihosocialne bolnike in odvisnike z drogami, za tem dolgoletnega vodenja rehabilitacije in Terapevtskega ter welness centra, kasneje vodenja sistema kakovosti v zdravstvu kot vodja sektorja in predsednica komisije za akreditacijo po mednarodnem standardu NIAHO-DNV, in ne nazadnje kot izvršna direktorica podjetja Biozdravje.
Leta 2015 se je posvetila samostojni poslovni poti kot zasebnica specialistične fizioterapije za obravnavo nosečnic, porodnic in žensk ter obenem habilitirala v visokošolsko predavateljico in na Fakulteti AMEU-ECM postala nosilka dveh strokovnih visokošolskih predmetov: Rehabilitacije v ginekologiji in porodništvu ter rehabilitacije v kardiologiji in pulmologiji. Na fakulteti se je polovično zaposlila ter razširila svojo osebno bibliografijo s številnimi objavami strokovnih-raziskovalnih del in člankov. Padagoško aktivno sodeluje tudi pri drugih izobraževalnih institucijah v Sloveniji in strokovnih dogodkih.
 Svojo orientiranost v fizioterapiji je najprej usmerila v specialno kardio-respiratorno področje in nadalje v ortopedsko področje, v okviru Mehanične diagnostike in terapije. Leta 2010 pa je uspešno zaključila ekskluzivno specializacijo za konzervativno zdravljenje uro-ginekoloških in porodniških težav in motenj, posledične disfunkcije medeničnega dna in medenice.
Skozi leta je obenem opravila številna usposabljanja z izvedbo ustreznega aktivnega gibanja skozi različna starostna obdobja in stanja: nosečnost, poporodno obdobje, osteoporoza, težav v hrbtenici, razvojnih in senzomotoričnih težav pri otrocih,…, v zvrsteh terapevtske vadbe, aerobike, aquavadbe, pilatesa, joge, stabilizacijske in funkcionalne vadbe, specifičnih in nadzorovanih vadb, power balance ravnotežnih vadb…
V svojem delovanju je Patricija Goubar zaključila še veliko strokovnih podiplomskih izpopolnjevanj iz manualne terapije, katerimi je leta 2016 dodala veliko področje: t.j. rehabilitacijo dojenčkov ter otrok na področju motoričnih in senzornih motenj, s pridobljenim spec.znanjem klinične ocene in obravnave Senzorne integracije otrok po dr.Ayres, z licenco ZSI Slovenije in Avstrijskega združenja za senzorno  integracijo (GSIÖ) in The University of Southern California pod okriljem Western Psychological Services (WPS/USC) iz ZDA, kakor tudi mednarodne inštruktorske licence Mednarodnega združenja IAIM (International Association for Infant Massage) z namenom edukacije staršev o masaži dojenčka in pomenu dotika v prvem razvojnem obdobju.
Poleg operativnih izkušenj je bila Patricija Goubar tekom svojega delovanja idejna in projektna vodja oz. nosilka številnih večjih projektnih del, z izpostavljenimi: postavitev prvega zdraviliškega Centra za zdravljenje urinske inkontinence,  zdraviliške ambulante za zdravljenje limfedemov po onkoloških operacijah, raziskovalne študije Dobrna-pitna termalna voda ob sodelovanju s prof.prim.dr.Kraševec Janezom ter proizvodnje linije kozmetike za intimno nego Terme Dobrna, z dodano termalno vodo.

info@rehamedical.si

0