Vadimo skupaj!

SKUPINSKE VADBE ZA OTROKE IN ODRASLE:

OTROCI:

Pedokynesis program:

 • Baby Gibalček z mamico (od 3 do 12 meseca):  vsako sredo, ob 12.00 uri
  Dojenčkom plezalčkom svetujemo prehod v skupino MINI, da lahko spodbujamo optimalno doseganje nadaljevanih razvojnih mejnikov in omogočamo “naprednejše” motorične izzive plazenja
 • Malček Gibalček (različne starostne skupine):

Skupina MINI: plezalčki do 2 leti: vsak ponedeljek, ob 16.30 uri

Skupina MIDI: od 2 do 3 leti: vsako sredo, ob 16.30 uri

Skupina MAXI: od 3 do 6 let: vsako sredo, ob 17.30 uri

ODRASLI:

Lokacija Parižlje
 • Fit nosečka in mamica (pilates): vsak ponedeljek, ob 19.30 uri
 • Fit hrbtenica – Antistres pilates (vadba za vsakogar): vsak ponedeljek, ob 18.30 uri in vsako sredo, ob 19.00 uri
 • Fit senior (65+) (skupina v oblikovanju)

Vse vadbe, z izjemo Fit hrbtenice so organizirane 1x tedensko. V primeru želja udeležencev, se bodo organizirale 2x tedensko.

Vadbe Fit hrbtenica in telo potekajo tudi na lokaciji Žalec: vsak torek in četrtek, ob 18 uri (terapevtski nivo); ob 19uri in ob 20 uri (splošni nivo za vsakogar)

VSEBINSKI PROGRAM VADB:

KONCEPT Pedokynesis gibalnih programov:

MALČEK GIBALČEK

Spodbujanje razvojnih gibalnih sposobnosti, umsko – miselnih procesov, otrokovih talentov, socializacije, pozornosti, koncentracije in umirjanja. Skozi igro, gibanje in veselje otroka.

ob vodstvu dipl.razvojnih fizioterapevtk

s številnimi licencami  na področju razvoja otroka, kot so: razvojna fizioterapija, licenca Brain Gym pedagoška kineziologija, MNRI nevro-senzomotorična, taktilna in refleksna integracija, ter licenca ZSIS  in Avstrijskega združenja za Senzorno  integracijo (GSIÖ) in The University of Southern California pod okriljem Western Psychological Services (WPS/USC) iz ZDA.

TRAJANJE?    45 minut

NAMEN?   Gibalni in senzorični izzivi za:

– Izboljševanje gibalnih in finomotoričnih spretnosti,

– izboljševanje ravnotežja in koordinacije,

– izboljševanje razvoja hrbtenice in  stopalc,

– urjenje kognitivnega (umskega) razvoja,

– izboljševanje pozornosti in koncentracije,

– urjenje motoričnega načrtovanja, planiranja,logičnega sklepanja   

– sproščanje in umirjanje, spodbujanje socializacije, …

OBAGATITEV PROGRAMA: elementi  BRAIN GYM® pedagoške kineziologije za razvoj malih možgančkov, v skupini MAXI (od 3 do 6 let) tudi koncept JEZIKOVNE KOPELI – angleščina (spoznavanje angleščine preko slušnega zaznavanja)

  

Info in obvezne predhodne prijave na e-mail: info@rehamedical.si  

 

KONCEPT RAZVOJNO GIBALNO-SENZORNIH VADBIC

BABY GIBALČEK Z MAMICO

Spodbujanje otrokovih razvojnih gibalnih sposobnosti, umsko – miselnih procesov, umirjanja, povezovanja s starši in »utrjevanja« mamice

ob vodstvu razvojnih dipl. fizioterapevtk

s številnimi licencami  na področju razvoja otroka, kot so: razvojna fizioterapija, licenca Brain Gym pedagoška kineziologija, MNRI nevro-senzomotorična, taktilna in refleksna integracija, ter licenca ZSIS  in Avstrijskega združenja za Senzorno  integracijo (GSIÖ) in The University of Southern California pod okriljem Western Psychological Services (WPS/USC) iz ZDA.

TRAJANJE?    45 minut

NAMEN? 

 • učenje pravilnega ravnanja – handlinga z dojenčkom
 • izboljšanje motoričnega razvoja in gibanja dojenčka
 • spodbujanje optimalnega razvoja senzorne integracije
 • spodbujanje optimalnega doseganja razvojnih mejnikov
 • spodbujanje motoričnega planiranja in raziskovanja
 • daljši in globlji dojenčkov spanec
 • izboljšanje prebave, pomoč pri kolikah, krepitev imunskega sistema
 • igrivost, umirjanje, druženje, utrditev vezi med dojenčkom, starši,…
 • regenerativne vaje za mamice (medenično dno, trebuh, zadnjica,..)

 

Info in obvezne predhodne prijave na e-mail: info@rehamedical.si  

 

KONCEPT VADBE ZA NOSEČNICE IN PORODNICE od 8.tedna do 3.meseca po porodu

FIT NOSEČKA s pilatesom

Vadba za nosečnice je pomembna za zavedanje pravilne telesne drže med nosečnostjo, izboljšanje mišičnega ravnovesja, zmanjšanje težav  med nosečnostjo, izboljšanje samopodobe in hitrejša vrnitev po porodu v prvotno stanje,…

Pilates za nosečnice zajema učenje dobre telesne drže, ki je pogoj za pravilno in kvalitetno gibanje med dnevnimi aktivnostmi, edukacija o pomembnosti mišic medeničnega dna in program treninga mišic medeničnega dna, individualna prilagoditev vaj, vaje za moč, stabilnost, koordinacijo ter zavedanje o spremembah v obdobju nosečnosti. Pilates bomo poleg lastne teže izvajali tudi s pripomočki (trakovi, male žoge, velike žoge…)

Zgodnje poporodno obdobje žensk zahteva pametno vadbo, saj so mišice medeničnega dna po porodu oslabljene, trebušne mišice preraztegnjene in šibke, sklepi so občutljivi in telo je utrujeno in boleče. Vrnitev v predporodno stanje se razlikuje od posameznice do posameznice.

Vadba po porodu zajema ponovno učenje koaktivacije mišic medeničnega dna in mišice transversus abodminis (globoka trebušna mišica). Osredotočimo se na vaje, ki skrajšujejo prečno trebušno mišico rectus abdominis (po porodu raztegnjena) in s tem zmanjšujemo diastazo recti (razmik premih trebušnih mišic). Postopoma nadgrajujemo vadbo in upoštevamo posebnosti posameznice ter z izbranimi vajami pripeljemo posameznico v stanje pred nosečnostjo. Pilates bomo izvajali tudi s pripomočki (trakovi, male žoge, velike žoge…).

Vadba bo potekala pod strokovnim vodstvom usposobljenih dipl.fizioterapevtk na področju ginekologije in porodništva.

 

Info in obvezne predhodne prijave na e-mail: info@rehamedical.si  

KONCEPT VADBE ZA VSAKOGAR

FIT HRBTENICA in telo – ANTISTRES PILATES

Sodobni način življenja od nas zahteva, da veliko časa presedimo in smo veliko časa zaradi prisiljenih položajev izpostavljeni nepravilnim, asimetričnim obremenitvam. Manj kot se gibamo, bolj izgubljamo na mišični masi in se posledično mišice narobe razvijajo. V nepravilnih vsakdanjih položajih se mišice na eni strani skrajšajo in povečajo tonus, na drugi strani pa se podaljšajo in se moč zmanjša. To postopoma vodi do bolečin in funkcionalnih motenj.

Vadba Fit hrbtenica predstavlja odlično kombinacijo temeljev krepitve mišičnega steznika (notranjih stabilizatorjev hrbtenice) in mišic medeničnega dna, združenih v elementih razteznih vaj, nizko intenzitetnih aerobnih vaj, krepilnih vaj in dihalnega fitnesa. S pomočjo vadbe bomo začutili svoje telo, okrepili pomembne mišice v telesu, se dobro predihali ter popolnoma sprostili. Je popolna vadba za izboljšanje drže, gibljivosti, krepitve, stabilnosti telesa in dobra preventiva pred poškodbami, kakor vadba za regeneracijo, sprostitev stresov in napetosti, saj ves čas poteka ob prijetni glasbi in vzdušju.

Na Vadbi za zdravo hrbtenico bomo upoštevali vseh 5 načel stabilizacijskega programa, s poudarkom na vajah za zaščito hrbtenice in krepitvi notranjih stabilizatorjev, ki so ključni pri zmanjšanju bolečin v vratnem in ledvenem delu hrbtenice. Vadbo bomo izvajali tudi s pripomočki (trakovi, male žoge, velike žoge, utežke, …), v intenziteti, ki je primerna za vsakogar.

 

Info in obvezne predhodne prijave na e-mail: info@rehamedical.si